Archief

1. Zeekanonnen: RMA 

Meer over de houwitsers van de Royal Marine Artillery vind je hier: http://1914-1918.net/rma.htm

 

Foto1: een houwitser van de RMA in actie aan de Meenseweg, 4 oktober 1917 (AWM)

 2. Royal Garisson Artillery

Oorspronkelijk was dit de vestingartillerie dat dus in tegenstelling tot de veldartillerie (Field Artillery) vastgezet en zwaarder geschut gebruikte. Nadat de oorlog in de herfst van 1914 was vastgelopen en naarmate de loopgravenoorlog langer duurde, werd het aandeel van het zware geschut steeds belangrijker.


Zie ook https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Garrison_Artillery#First_World_War

 3. 380’ers en … 300

 Ook nu is Van Walleghem’s opmerkingsvermogen juist. Dit komt overeen met respectievelijk 15 inch (15 inch = 381 mm) en 12 inch (12 inch = 304 mm)

Foto’s 2-5 : Een reeks foto’s van Ernest Brooks uit de collectie van het Imperial War Museum (London) toont de 89th Siege Battery, Royal Garrison Artillery aan het werk bij Dikkebus op 14 juni 1916.

4. Victor Adam

5. De soldaten van het Rode Kruis

 Van Walleghem bedoelt allicht de manschappen van een Field Ambulance van de RAMC (Royal Army Medical Corps). Een Field Ambulance was de eenheid die instond voor het evacueren van gewonden, meestal van de Regimental Aid Post (verbandpost in de loopgraven) tot het Casualty Clearing Station (veldhospitaal). Meestal was een Field Ambulance toegevoegd aan een infanteriebrigade.  

Meer info via: info@vanwalleghem.be

NAMENLIJSTEN

Terug