herdenkingsbomen

Het is meer dan honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Na de quasi complete vernieling van deze regio werden steden, dorpen, akkers, weiden en bossen opnieuw opgebouwd en hersteld. De frontlijnen van toen zijn niet meer te herkennen in het landschap. De plekken spreken niettemin tot de verbeelding. In het landschap is de frontlijn subtiel aangegeven door middel van 133 herdenkingsbomen. Deze hoogstammige olmen markeren de ligging van het front in 1915-1917.

De Ieperboog was geen statisch gegeven maar eerder een frontlijn die soms wijzigde als gevolg van grootschalige offensieven of lokale acties. De hoogstammige olmen zijn geplaatst op de meest langdurige frontlijnen in de periode tussen de Tweede en Derde Slag bij Ieper. 

Met behulp van de Ypres Salient 1914-1918 applicatie kan je als bezoeker zelf op ontdekking gaan in het landschap van de Ieperboog, op zoek naar deze frontlijnen en herdenkingsbomen. De app helpt je de bomen te ontdekken en geeft je aan de hand van luchtfoto's een "toen & nu" beeld.

De app is gratis te downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

Apple app store

Google play

herdenkingsbomen