Het Droommuseum van Dre

Dit boek werd geschreven voor kinderen van over de hele wereld, door auteurs die als kind opgroeiden in de frontstreek rond Ieper. Met "Het Droommuseum van Dre" kunnen jongeren een bezoek aan het Ieperse museum op een boeidende manier voorbereiden of herbeleven.

Luisterpunt, de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking, maakte voor kinderen met dyslexie, en voor blinde of slechtziende kinderen een Daisy-luisterversie** van Het droommuseum van Dre.

Verschillende ‘inlezers’ lazen de vele getuigenissen en het verhaal van Dre zelf in zodat ook kinderen die niet of slechts heel moeilijk gewone boeken kunnen lezen, zich kunnen laten meeslepen door de Eerste Wereldoorlog en het verhaal van Dre. Luitser hier naar een fragment

In totaal duurt het boek 2 uur en 10 minuten. Het is beschikbaar op cd-rom. Deze cd-rom kan je verkrijgen in het In Flanders Fields Museum, in de bib van Ieper, in een aantal andere West-Vlaamse bibliotheken, en bij Luisterpunt.

** Daisy staat voor Digital Accessible Information System en is de wereldwijde standaard voor boeken voor personen met een leesbeperking.

Prijs
12,50 €
Bestellen
Boek