Hooge

ligging en openingsuren

thema's van dit informatiepunt

wandelen in deze omgeving

 

 

ADRES & OPENINGSUREN

naast Hooge Crater Museum
Meenseweg  467
8902 Zillebeke

altijd toegankelijk

 

 

BESCHRIJVING & THEMA'S

Dit informatiepunt belicht het oostelijke deel van de Ieperboog, aan beide zijden van de Meenseweg, van de Zonnebeekseweg tot Hill 62. Het is ondergebracht in het oude schooltoiletgebouwtje. De school zelf en de bijhorende herdenkingskapel vormen het café-museum. Het geheel ligt vlak naast het heropgebouwd kasteel Kasteelhof 't Hooghe, en tegenover de indrukwekkende CWGC-begraafplaats Hooge Crater Cemetery.

Er komen twee thema's aan bod:

  • De vorming van het front in het oosten van de Ieperboog

Een film met uniek historisch beeldmateriaal illustreert de chaotische frontvorming in het gebied en toont hoe de unieke, nog intacte landschapsrelicten op de heuvel ‘Bellewaarde Ridge' tot stand kwamen.

  • De kasteelparken van de Ieperboog

Vóór de oorlog was het buitengebied rond Ieper bezaaid met 45(!) kastelen en landhuizen, omgeven door prachtige parken. In de oorlog werden deze bijna allemaal vernietigd. Op vandaag zijn er nog vele sporen terug te vinden, alhoewel zeer verschillend van aard. 

 

 

WANDELEN

Van hieruit brengen een aantal wandellussen de bezoeker naar Bellewaerde Ridge (2,5 km), Hill 62 (6 km) en Sanctuary Wood (8 km).

Duidelijke wandelkaarten en een folder begeleiden deze wandelingen. 

Hooge