IJzer 2018

  • vleeshuis, Ieper
  • theatervoorstelling

Over

100 jaar na de Groote Oorlog fietsen 7 dichters een week lang langs de frontlijn. Ze trekken van Diksmuide naar Poperinge en staan stil bij monumenten, kerkhoven, loopgraven en onbekende herdenkingsplekken. Ze brengen hulde op de manier die ze het best kennen: met poëzie.

Op dinsdagavond 17 april ben je van harte welkom in het In Flanders Fields Museum op de openingsvoorstelling. IJzer 2018 is een beklijvende literaire voorstelling over angst en afscheid, oorlog en vrede. ijzersterk nieuw werk van de beste hedendaagse dichters gecombineerd met de mooiste gedichten van (on)bekende War Poets. Een intiem eerbetoon aan de honderdduizenden soldaten en burgers die in de Westhoek door de Groote Oorlog werden getekend. 

IJzer 2018 is een voorstelling van VONK & Zonen met Andy Fierens, Els Moors, Laurence Vielle, Max Temmerman, Bart FM Droog, Muad Vanhauwaert (poëzie) en Roland (muziek). Soundscapes door Myrthe Luyten en Bert Hornickx (Astronaute). Productie: VONK & Zonen. Regie en scenografie: Lotte Dodion.

DATUM: Ieper: 17 april van 20 u tot 21.30 u
LOCATIE: Vleeshuis (tegenover het IFFM)
TICKETS: € 10/pp

Vanaf woensdag 18 april tot en met zaterdag 21 april kan je elke dag meefietsen met de dichters. Info en inschrijving: http://www.vonkenzonen.be/ijzer-2018