het Artist in Residence Programma

van IFFM, 1999-2021

  • webinar

Over

Sinds 1999 organiseert het In Flanders Fields Museum elk jaar een residentie voor een hedendaagse kunstenaar. Het nieuw te creëren werk weerspiegelt de ideeën of commentaren van de kunstenaar over oorlog en vrede en geweld in het algemeen, of over de Eerste Wereldoorlog in het bijzonder. Bovendien moet het werk samen met het museum worden gemaakt en wordt het tentoongesteld als onderdeel van de permanente tentoonstelling.

Het maken van hedendaagse kunst voor en in een tentoonstelling die volledig gewijd is aan de Eerste Wereldoorlog daagt de kunstenaars en hun publiek op verschillende manieren uit.

In een online webinar voor het Europese programma Art For Remembrance reflecteert Piet Chielens, museumdirecteur, op de ervaring die het IFFM heeft opgedaan en probeert hij aan te geven waarom het residentieprogramma voor alle betrokken partijen interessant is geweest.

Het In Flanders Fields Museum
en zijn Artist in Residence Programma (1999-2021)

Tijdens het webinar zal Piet Chielens het Artist in Residence Programma van het IFFM toelichten en de residentie van 2021 voorstellen. Twee korte presentaties over de kunstenaars en hun creaties, worden gevolgd door een discussie met focus op publieksontwikkeling, gemodereerd door Chiara Isadora Artico van Io Deposito.

2 juli 2021
van 18 tot 20 uur
webinar (audiovisual)

AiRcollage