50.000 alliums

voor Flanders Fields

  • Essex Farm Cemetery, Boezinge

Over

Talrijke militaire begraafplaatsen in de Westhoek confronteren ons met het verlies dat een oorlog teweeg brengt. Vandaag zijn het oases van rust, waar bloemen en planten wat troost van schoonheid schenken.

Meer dan honderd jaar geleden lieten de vele veldbloemen, midden de dood en het verderf aan het front, de manschappen ook niet onberoerd. Ze werden als souvenir geplukt, afgebeeld en beschreven. De klaproos, de korenbloem en het madeliefje werden herdenkingssymbolen.

In het kader van de tentoonstelling For Evermore en het themajaar Landscapes organiseren het In Flanders Fields Museum, de Commonwealth War graves Commission en Westtoer een plantnamiddag. Om de eeuwigheid symbolisch te bekrachtigen, werd gekozen voor de allium (sierui). Alle deelnemende gemeentes toveren Flanders Fields samen om tot een bloemenzee.

In Ieper krijgen 1875 alliums een plekje in de buurt van Essex Farm Cemetery. Zin om daarbij een handje te helpen? Kom samen met je gezin, familie of vrienden bloembollen planten en ontdek de verhalen achter deze begraafplaats. 

praktisch

Essex Farm Cemetery, Diksmuidseweg, 8900 Ieper
zondag 8 oktober
van 13 tot 16 uur
gratis deelname (zolang de voorraad strekt)

Aliums