Pers & Downloads

Welkom op de pers- en downloadspagina van In Flanders Fields Museum. Raadpleeg hier recente persberichten en persdossiers. Je vindt er het meest recente beeldmateriaal en andere handige downloads.

LOGO's

Neem gerust contact op bij vragen, voor een persbezoek aan het museum of voor aanmelding op onze perslijst.

perscontact

Dries Van Robaeys
+32 (0) 57 239 455

persdossiers

Heropening Yorkshire Trench & Dugout

EXPO
Americans in Flanders Fields. Names & Places

persberichten

Goed rapport voor het In Flanders Fields Museum: 168.000 bezoekers in 2023

5 januari 2024

2023 was een goed jaar voor het In Flanders Fields Museum. Maar liefst 168.054 mensen bezochten het museum. Dat is een stijging met 25,5% in vergelijking met 2022. Daarmee bevestigt het In Flanders Fields Museum zijn rol als hét startpunt voor een bezoek aan de Stad Ieper en de streek in het kader van de Eerste Wereldoorlog.

Inhoudelijk was 2023 een bijzonder uitgebreid en sterk jaar: spraakmakende tijdelijke tentoonstellingen, de viering van het 25-jarig bestaan en de lancering van de allereerste podcastreeks van het museum.

LEES MEER

In Flanders Fields Museum lanceert allereerste podcastreeks.

10 november 2023

Op 22 april 1915 werd bij Ieper een donkere pagina in de geschiedenis opengeslagen. Voor het eerst werd er een chemisch massavernietigingswapen ingezet: chloorgas. Het gas spaarde niets of niemand, honderden burgers en militairen lieten die dag het leven. In een vierdelige podcastreeks van het In Flanders Fields Museum hoor je de lotgevallen van die gitzwarte dag. Het is de allereerste podcastreeks van het museum.

LEES MEER

Oekraïens kunstenaar Nikita Kadan presenteert twee aangrijpende kunstwerken in Ieper.

01 juli 2023

Dit jaar is Nikita Kadan (Kiev, 1982) de artist in residence van het In Flanders Fields Museum. Momenteel woont hij in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne. In de twee werken die hij voor het museum maakte, linkt hij de geschiedenis van Ieper aan de oorlog waarmee hij dagelijks wordt geconfronteerd. Door de oorlogsomstandigheden kon Nikita Kadan zijn land niet verlaten. Zijn werken werden gerealiseerd door Ieperse kunstenaars, vaklieden en medewerkers van het In Flanders Fields Museum.

LEES MEER

Nieuwe collectiestukken van In Flanders Fields Museum geven oorlogsleed een gezicht.

20 juni 2023

In Flanders Fields Museum, het landelijk erkend museum over de Eerste Wereldoorlog, voegt bijzondere artefacten toe aan de museumcollectie. Het gaat om een gipsafdruk van een verminkt gelaat van een oorlogsslachtoffer en de bijhorende prothese. Deze twee objecten geven het oorlogsleed letterlijk een gezicht. Ook een pilotenlogboek met gedetailleerde luchtfoto’s wordt opgenomen in de collectie. De drie stukken zijn afkomstig van privéverzamelaar Vincent Remiens.

LEES MEER

In Flanders Fields Museum ontvangt een collectie van 250 brieven van de Zuid-Franse familie Cazeneuve.

15 april 2023

Zaterdag 15 april 2023 ontving In Flanders Fields Museum een verzameling van bijna 250 brieven van de familie Cazeneuve afkomstig uit Zuid-Frankrijk. Het bevat een uitvoerige en consistente briefwisseling van de broers Ernest en Alfred Cazeneuve aan het thuisfront. Ze worden geschonken door Aurore Fauré-Cazeneuve, de kleindochter van Ernest Cazeneuve. Samen met haar kinderen en kleinkinderen maakte ze de schenking persoonlijk over aan In Flanders Fields Museum tijdens een familiebezoek aan Ieper.

LEES MEER