Bezoek met je gezin

zomer 2022

Jeanne Mesdom was 11 jaar toen de oorlog haar stad en haar familie in de greep kreeg. De plaatsen waar ze zich met haar gezin schuil hield vóór ze de stad verlieten, zijn er nog. Tijdens een stadswandeling krijg je te horen hoe haar mama ziek werd en haar zus gewond raakte.
Dichter bij de oorlog kom je niet.

In de zomervakantie wordt deze wandeling aangeboden op volgende woensdagen, telkens om 15 uur:

- 13 juli
- 27 juli
- 3 augustus
- 17 augustus
- 31 augustus

De inhoud van deze rondleiding is niet geschikt voor de allerkleinsten.

inschrijven

Bezoek samen met je (klein)kinderen het In Flanders Fields Museum en ontdek de Grote Oorlog in en rond Ieper. Als je gebruik maakt van de audiogids kun je voor het kinderparcours kiezen. Een doorlopend verhaal voert je langs 18 haltes het hele museum door. Het begint met er was eens, maar een sprookje is het niet.

Maak kennis met Dre, een 12-jarige Ieperse jongen, die tijdens een bezoek aan het museum helemaal in de ban raakt van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog. Met een uitdagend schrijf- en plakboekje leidt hij je in de tentoonstelling tot bij de mensen die hij herkent, de dingen die hem fascineren, en de verhalen die hem verwonderen.

In de shop vind je Het Droommuseum van Dre - zonder twijfel een mooi aandenken aan jullie bezoek!

IFFM & Yper Museum

Het combi-ticket is drie dagen geldig, en biedt dus een uitstekende oplossing voor een gezinsbezoek. Het Yper Museum heeft heel wat in petto voor jong en oud. Zap doorheen de verschillende ruimtes, ga samen met je kinderen of kleinkinderen op zoek naar de verborgen katjes, speel tal van educatieve spelletjes of verlies je helemaal in de geschiedenis van de Westhoek.

YPER MUSEUM