Gratitude

Laurence Vielle, Marc Feld & Vincent Granger

  • kruitmagazijn, Ieper
  • theatervoorstelling

Over

De Franstalig-Belgische dichteres Laurence Vielle en de Franse kunstenaar Marc Feld resideerden in augustus 2019 in La Chartreuse (Neuville-sous-Montreuil, FR). Zij zochten er naar de sporen van duizenden Belgen (burgers, soldaten, en medisch personeel) die er tijdens de Eerste Wereldoorlog in het hospitaal of als vluchteling verbleven. Samen met muzikant Vincent Granger creërden zij de voorstelling

Gratitude

De tekst van Laurence is gebaseerd op archiefonderzoek en op interviews afgenomen door Isabelle Loodts. Katelijne De Vuyst schreef een Nederlandse vertaling en Marc Feld zorgde voor een grafische verbeelding met zijn

Murailles-Mémoires

Deze avond is voor het In Flanders Fields Museum meteen een mooie gelegenheid om deze voorstelling te laten voorafgaan met een toelichting over een nieuw onderzoeksprogramma.

Vluchten voor oorlog

Begin 2022 start het Kenniscentrum een grootschalig onderzoek omtrent Belgische Vluchtelingen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het uitgetekende traject moet in 2025 onder meer uitmonden in een tijdelijke tentoonstelling. Het geplande onderzoek wordt toegelicht en een oproep naar de medewerking van vrijwilligers gedaan.

praktisch

vrijdag 19 november 2021
om 19.30 uur
Kruitmagazijn (Esplanade, Ieper)
gratis toegang

inschrijven

---ooo---

Gratitude is gerealiseerd met de financiële steun van Région Hauts de France en Vlaanderen, in een uitwisselingsproject met La Chartreuse.

lachartreuse_muraille01 Marc Feld (c) Murailles-Mémoires