Redmondwandeling '21

  • Wijtschate, Kemmel, Loker
  • wandeling

Over

William Redmond was parlementslid in de Ierse nationalistische partij van zijn broer John Redmond. In 1914 rekruteerde hij duizenden Ieren om mee te vechten in het Britse Leger in de hoop zo zelfbestuur voor Ierland te verkrijgen. Als majoor in de 16e (Ierse) divisie stond hij naast de 36ste (Ulster) divisie om samen op 7 juni 1917 Wijtschate te bestormen. William Redmond werd in de eerste ogenblikken van de aanval gewond en overleed.

Tijdens deze vroege ochtendwandeling (10 km) gaan we in het voetspoor van William Redmond van de mijnenkrater van Wijtschate, via Lindenhoek over de Kemmelberg tot aan het graf van Redmond in Loker. We verzamelen om 3u15 aan het Kerkplein in Loker. Vertrek met de bus naar Wijtschate om 3u30 en start van de wandeling aan een van de mijnkraters om 4u10 (Zero hour op 7 juni 1917, toen 3u10).

Omwille van de Corona-voorschriften verplaatsen we ons met twee bussen met halve bezetting en mits het dragen van het mondmasker op de bus. Voor de wandeling vormen we twee groepen van maximaal 25 personen. Snel inschrijven is dus de boodschap.

De wandeling wordt gegidst door Piet Chielens en Wouter Sinaeve, de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Luc Cuppens en Dries Chaerle. Na de wandeling kunnen we dit jaar helaas niet voorzien in een ontbijt.

inschrijven

Je inschrijving is geldig
na overschrijving van € 5,00
op rekening van Vrienden In Flanders Fields Museum
BE98 0682 3313 6493 

redmondwandeling21 Foto 1_DSC_0730