basistour

Met de basistour loop je langs 40 luisterpunten door het museum. Als je die genummerde route volgt, dan verken je vanzelf de hele tentoonstelling. Wie alle fragmenten van dit parcours volledig beluistert, is ongeveer een uur onderweg.

Je hoeft niet uitdrukkelijk of uitsluitend te kiezen voor de basistour: met de podcatcher beluister je evengoed haltes uit de verdiepingstour of het kinderverhaal.

verdiepingstour

Bij 31 voorwerpen en thema’s uit de tentoonstelling biedt de audiogids extra informatie of duiding. In deze verdiepingstour komen medewerkers van het kenniscentrum aan het woord, maar ook heel wat specialisten uit binnen- en buitenland.

met medewerking van:
Gaynor Johnson, Stefan Goebel, Nel de Mûelenaere, Mark Connelly, Virginia Crompton, Nic Saunders, Ulf Schmidt, Leo van Bergen, Anton Ervynck, Jean Bourgeois, Sophie de Schaepdrijver, Jay Winter, Andrew Bamji, Philippe Oosterlinck, Kristof Haneca, Julian Putkowski, Bruno De Wever, Rudi Vranckx, en Simon Verdegem.

kindertour

De audiogids voor kinderen is een doorlopend verhaal in 18 hoofdstukjes. Op een vertellende manier wordt de omvangrijke tentoonstelling herleid tot enkele heel concrete voorwerpen of sprekende historische feiten.

De tekst van het verhaal werd geschreven door illustrator en jeugdschrijver Gerda Dendooven, in samenwerking met het educatieve team van het museum.